Scroll Top

Hot Stone

Hot Stone

Hotstone massage är en behandlingsform som finns på många spaanläggningar runt om i världen. Den ger avslappning, värme och välbefinnande. Ofta används härliga aromaoljor och det är en lyxig, härlig behandling. De varma stenarna blir som en förlängning av terapeutens händer och ibland kan det kännas som om man inte känner skillnad på hand eller sten.

Hot Stone Mazoma

Hos mig läggs inte stenarna ut i något särskilt mönster eller massagen utförs inte lika varje gång. Kroppen suger värmen från de varma basalstenarna och där man har ont eller är energifattig suger kroppen mer värme. Jag byter hela tiden stenarna så att de är varma och fortsätter tills stenarna inte längre kallnar. En lång behandling på 80-minuter ger riktig avslappning och återhämtning. Efteråt är det bra om du tar det lugnt och dricker ordentligt med vatten.
Jag har också en annan typ av Hot Stone behandling där de varma stenarna används som hjälpmedel vid triggerpunktsbehandling och stretching. Detta är en mycket djupgående massage.

Historia

När man förr i tiden var sjuk och inga läkare fanns att tillgå hände det att man gick till ”helare”, kloka gummor eller till den samiske nojden. Nojden gick ut i naturen och plockade stenar som skulle representera människans olika organ. När hen plockat en sten som representerade vattnet (blåsa/njurar), en sten som representerade elden (hjärtat), en sten som representerade jorden (tarmar/matsmältning), en sten som representerade luft (lungor), metall (sinnet) lades dessa i en öppen eld och den sten som sprack- visade var personen hade besvär. De varma stenarna användes sedan i ett helande syfte och förhoppningsvis blev personen frisk.