Scroll Top

Massage

Massage

Jag tänker mig människan som en helhet. Det vi gör och har gjort i vår vardag såsom träning, arbete, fritid och hur vi andas formar oss till den vi är. Vårt sinne och våra tankar påverkar oss mer än vi tror och när du bokar en tid hos mig är det inte det viktigaste att du bokar ”rätt behandling”, utan att du bokar en tid. När du kommer hit utgår jag ifrån hur du mår just nu och du får berätta vad du har för eventuella problem och om du har ett röntgenutlåtande får du gärna ta med det.
Jag använder mig av många olika tekniker och jag anpassar behandlingen efter vad jag kommer fram till vid undersökningen. Jag utför funktionstester, ger tränings och stretchråd i de fall det behövs.

Svensk massage

Svensk klassisk massage är känd i hela världen. Många massörer kallar sin massage för Svensk massage och det som egentligen kännetecknar den svenska massagen är den teknik och olika massagegrepp man använder sig av. De fem grundgreppen är
Efflurage- Strykningar och glidningar på huden

Petrissage- Knådningar och saxningar

Friktion- Cirkelrörelser och gnidningar med fingertoppar på tvären eller i cirklar

Tapotement- Hackningar, klappningar och bultningar med händerna i snabba rörelser för att skapa en djup vibration i musklerna

Vibration- Med händerna eller apparat kan en vibration skapas för att öka blodcirkulationen i musklerna.

Massage

Om Du besöker en spaanläggning så ska alla gäster kunna förvänta sig samma typ av massage. Många hotell eller spa har sin egen ihopsatta massage. Det kan vara anpassat efter det märke på behandlingsprodukter man använder eller så skapar man en lugnande spamassage som ser likadan ut för alla. En spamassage är en friskvårdande massage utan avancerade tekniker.
En behandlande massage kan se mycket olika ut. Beroende på massörens utbildning, erfarenhet och kunskaper anpassas behandlingen utifrån eventuella problem eller smärttillstånd. Det kan vara idrottsskador, arbetsbelastningsskador, olika sjukdomstillstånd. Här använder man sig av hela sin verktygslåda med olika behandlingstekniker för att skapa bättre förutsättningar för läkning.

Massagens historia

Hippokrates ansåg redan på 400-talet f.Kr. att massage kunde användas av dåtidens läkare för att bota människor från olika sjukdomstillstånd i rörelseapparaten. På 100-talet skrevs många böcker av Klaudios Galenos, den främsta auktoriteten inom medicinen fram till 1500-talet. I en av böckerna skrev han om massagens helande verkan vid problem i rörelseapparaten och han tog också fram olika rörelsebehandlingar och övningar som skulle stärka muskulaturen. Man kan säga att han var föregångaren till dagens sjukgymnastik.
Per Henrik Ling 1776-1839 är den man som kallas för massagens anfader. Han var svensk och utarbetade grunden till den svenska klassiska massagen. Han utgick ifrån den svenska gymnastiken med Idlaflickorna som förebild. Han tänkte att det med massagens hjälp skulle vara bra att öka blodcirkulation, stärka muskulaturen och skapa balans mellan muskler, blodkärl och hud.